Film

Jahn Teigen har medvirket i følgende filmer.

POPOL VUH – STUDIO OG LIVE.
Ca. 7 1/2 min – VHS – 1975.
Regi: Knut Bohwim.
Produksjon: Teamfilm A/S.
«Popol Vuh» med en ung Jahn Teigen i spissen spiller to låter. «Queens of All Queens» og «Music Box».

Prima Vera og skatten i tårnet.

TV – Film – 1977.
Mer informasjon kommer senere.

Prima Vera og Robåtmysteriet.

TV – Film – 1977.
Mer informasjon kommer senere.

Prima Vera – Uten en rød tråd.

Komedie – ca. 45 min – VHS – 1981.
Med: Jahn Teigen, Herodes Falsk, Tom Mathisen.
Æresgjest: Øivind Blunck.

Prima Vera med galskap du aldri før har sett:
Prima Vera med nye sketsjer i et nytt media for norsk underholdning: Aldri før har det vært mulig å se Jahn Teigen, Tom Mathisen og Herodes Falsk slå seg løs og gjøre hva de vil på TV.
Dette er det første showet i Norge som er laget spesielt for video. Mesteparten av showet er nyskrevet, men det er også tatt med et par sketsjer som alltid har blitt sensurert bort med begrunnelse «dette er for vilt» hver gang Prima Vera har forsøkt seg i TV. Se «Hjemmets alter» og «Maursketsjen» og opplev med egne øyne hva NRK mener er for vilt til å bli sendt ut i de tusen hjem: Suksesser som «Fantomets Glade Bryllup», Fisle Narrepanne i Tyrol» og utallige «Prima Vera Turneer» er bevis på at det nettopp er ville gags og sprø sketsjer de mestrer. Prima Veras favorittskuespiller Øivind Blunck har en underlig sans for humor, og etter å ha satt i scene «Fisle Narrepanne i Tyrol», samt gjestet på Prima Veras siste LP plate «den 5te», er det bare naturlig at han også er med på denne galskapen. Sett deg godt til rette i godstolen og få servert mer enn 40 sketsjer i et tempo raskere enn Linjegods.

Prima Vera – Ha ha he he ho (De gærne har`e godt).

Komedie – VHS – 1982.
Med: Jahn Teigen, Herodes Falsk, Tom Mathisen og Øivind Blunck.
Skrevet av: Prima Vera. Produsert av: John M. Jacobsen. Regi: Herodes Falsk.
Distribuert av: Mayco A.S.
4718 nye sketsjer, 318.419 nye vitser og 510 nye melodier. Prima Vera: De gærne har’e godt.
SE….. to mennesker i samme seng! SE….. en mann med to dager gamle underbukser!

Nuummi inuusuttut atagatigiit oqalugiaataat.
Tamatta DE GÆRNE HAR’E GODT niit ataatsimik tunngaveqarluni assigiinngitsulluunniit aqqutigalugit suliniaraluaraanni angusassaq piaarnerusumik aammalu isornaatsumik kusanartumillu naammassineqartarmat.
Suliniutit tamakkua assigiinngitsut aammalu ilioriaatsit ingerlanniarneqartillugit tamatigut nalunngilarput aqqut sorleq atorniarneqartartoq, amerlanertigut aqqut atorneqarajuttoq tassaasarpoq naalagaaffiup aningaasaataanik Jahn Teigen kumuunip landskassilluunniit aningaasaataanik  tunngaveqarluni Herodes Falsk neq. Tom Mathisen ingerlanneqartillugit takussaasarpoq suliffeqarfinnut aammalu aningaasaateqarfinnut assigiinngitsunut qallunaat nunaanni ingerlanneqartunui Øivind Blunck ingerlanneqartarneri.
Oqaaseq namminersulerneq  aammalu 1st klasses film & video A/S uterfigeqqilaartigit. Taakku oqaatsit eqqaasagut siulliit taakkununnga naapertuutinngillat. Nammineernerulereq isumaqarpoq nammineq assaat pissarsiallu atorlugit ingerlanialerneq. HA HA HE HE HO isumaqarpoq allanik isumalluuteqanngivilluni ingerlaneq. Taamaattumik inuusuttorpassuusugut namminersulernissaq kiisalu nammineernerulernissq kissaatigaarput, taamaattumik kissaatigaarput takorluugarpullu naammassissagutsigu.

LP nersuutit pineqartut HA HA HE HE HO aaqqissuisut sisimiuninngaanniit nassiussarsiarisimavaat. Paasisimavarput siunnersuutot taakkua ukiut arlallit.

Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene.

Drama – 82 min – VHS – 1982.
Med: Frank Arne Johansen, Kjetil Bøe, Marianne øversveen, Merethe Andersen, Jarle Rosenlund, Marius Hansteen, Sigurd Werring, Helge Jordal, Eilif Armand, Henrik Scheele, Jon Berle, Svein Moen, Johan Sverre, Ulf Larsen, Jan Einar Johnsen, Boris Romanov, Anne loennechen, Lars Gåsdal, Else Michelet. m.fl.
Jahn Teigen synger to sanger i filmen. Komponist her er: Pete Knutsen. Komponist på «Jippo Sang» er Per Kristian Indrehus. Sangtekst er skrevet av Arild Nyquist.

Carl Gustav er 12 år og spesielt interessert i tegneserier og detektivarbeid. Gjengen er vennene hans, to gutter og to jenter på samme alder og «Rævdiltern» Georg som er sju. En dag er lekeplassen deres borte og erstattet med parkometre. Snart forsvinner flere lekeplasser. Hva er skjedd? Våre venner aner et skummelt komplott.

Prima Vera`s Saga Om Olav Den Hellige.

Komedie – 12 år – 1 t. 35 min – VHS – 1983.
Med: Jahn Teigen, Herodes Falsk, Tom Mathisen, Øivind Blunck, Anita Skorgan, Bjørn Skifs m.fl.

Dette ble årets mest omdiskuterte film. Den ble slaktet av de fleste kritikere, men likevel en av filmårets størdte suksesser. Prima Veras film er crazy-gruppens høyst personlige syn på historien om Olav den hellige fra han blir født til han dør i slaget på Stiklestad. Se filmen og døm selv. Mange mener det er en riktig morsom film som hadde fortjent bedre behandling av pressen. Jahn Teigen har også laget musikken
som ble meget populær på plate barometerne.

Sanser og signaler – 3 (The Movie Movie).

8 min – VHS – 1986.
Regi: Don White. Produksjon: National film Board of Canada.
Produksjonsland: Canada. Script and Lyrics: Don White and Bruce Ruddell.
Music by Bruce Ruddell.

Her i denne filmen medvirker følgende:
Sang: Jahn Teigen. Piano: Espen Hana. Butcher: Tom Braidwood. Mother: Georgina Dingwell. Father: Bruce Ruddell. Daughter: Juno Ruddell. Son: Caelin White. The dog is Aristotle.
Dette er en undervisningsfilm om filmens virkemidler og vår oppfattelse av levende bilder. Denne filmen passer for mediekunnskap i grunnskolen og videregående. Men for all del, det er ikke noe i veien for at også andre kan se denne filmen. Film er ikke virkelighet. Film blir jo til som vi alle vet at mennesker bruker filmkunstens teknikk og virkemidler for å få oss til å tenke, føle, gråte, le. Selv om vi vet at vi blir » manipulert » av alskens fiffige virkemidler, ødelegger ikke det vår opplevelse hvis filmen er god. I denne » film-filmen » avsløres noen av mediets hemmeligheter til glede for voksne og barn.
For å forklare dette i filmen så synger Jahn dette.
I samme serie som denne » filmen»:
Lytt på lyd og Tingenes tale. Velegnet i mediekunnskap i hele grunnskolen og videregående.
Jahn medvirker ikke på disse to.

Topp – TV 3′ 86 med Jahn Teigen.

VHS – 1987.
Mer informasjon kommer senere.

På stigende kurs.

7 år -98,45 min. – VHS – 1987.
Med: Arve Opsahl, Dag Frøland, Kjersti Holmen, Mari Maurstad, Wenche Foss.
Regi: Bo Hermansson.
Musikk: Egil Monn-Iversen.
Sangen «På stigende kurs» blir sunget av Jahn Teigen. Tekst: Andreas Markusson.

På stigende kurs er en film om en enfoldig manns herlige liv. Det er en film om hvor glad man blir i sine barn, bare man er tilstrekkelig langt borte fra dem. Men først og fremst er det en film om hvor lett det er å blir uendelig rik og svimlende lykkelig.

Ferjekuppet.

Komedie – 15 år – 95 min. – VHS – 1988.
Med: Jahn Teigen, Dan Ekborg, Inger Lise Rypdal, Sten Åke Cederbøk, Sven Wollter, Gøsta Engstrøm, Sif Ruud, Jarl Borssen m.fl.

Her i denne filmen er Jahn Teigen «modell jernbanebygger».
Den tidligere kriminelle Johannes (Sven Wollter) har tatt et «lite lån» av sine forhenværende skurkekompiser, for å starte et hederlig liv. Pengene har han blant annet investert i aksjer som nå synker katastrofalt. Nå står Johannes uten en sjanse til å betale tilbake lånet, og med et par «gorillaer» i hælene. Johannes får et tips om at noen russiske kronjuveler skal transporteres fra Helsingfors til Stockholm ombord på en av finske ferjene. Han ser med ett sitt snitt til å gjøre sitt livs kupp…
Gid det var Så enkelt.

Sigurd Drakedreper.

7 år – 93 min. – VHS – 1988.
Med: Kristian Tornby, Per Jansen, Terje Strømdahl, Rulle Smit, Brit Elisabeth Haagensli, Cathrine Bang, Per Kristian Indrehus, Joachim Calmeyer.
Regi: Lars Rasmussen og Knut W. Jordfald.
Manus: Lars Rasmussen og Knut W. Jordfald.
Foto: Kjell Vassdal.
Musikk: Randall Meyers.
Produksjonsland: Norge.

«Som ville dyr kom de ut av natten – Illugene! De drepte din bror, og din far. Jarlen svor evig hevn! Blodhevnen er din arv Sigurd Drakedreper».

Sigurd Drakedreper er en film om Jarlsønnen Sigurd som vokser opp i en tid da konflikter løses med våpen. Sigurd er oppkalt etter en stor sagnhelt, Sigurd Fåvnesbane. Det forventes at han skal vokse opp og bli en sterk og våpenfør viking, som alle i hans slekt. Han skal føre blodhevnen videre og hevne drapet på broren. Illugene, som er JJarleslektens fiender, lurer et sted der ute i mørket! Basert på boka av Torill Thorstad Hauger.

I denne filmen har ikke Jahn Teigen noen filmrolle. Det er heller sangen «Kast Våpen» som Jahn Teigen står for.
Denne kom ut på singel i 1989.
A: Optimist.
B: Kast Våpen.

Walter & Carlo.

Komedie – 10 år – 1 t. 24 min – VHS – 1989.
Med: Jahn Teigen, Tony Curtis, Jarl Friis-Mikkelsen, Ole Stephensen, Jan Malmsjø, Ghita Nørby, Søren Østergaard, Bjørn Watt-Boelsen, Belinda Metz, Claire Celluci, De Nattergale m.fl.

Her i denne filme spiller Jahn Teigen KGB agent.
Don Johnson go home!
Walter & Carlo er Copenhagen Vice. Verden er i fare! Enda en gang spiller etterretningsfolk høyt spill med jordens fremtid. Denne gangen er det ikke KGB, ikke CIA – men WC: Walter og Carlo, de dummeste mennene på den nordlige halvkule. Nå er du advart, søk dekning!
Selvfølgelig aner ikke heltene fra skomakeren noen ting om det storpolitiske sirkus som de plutselig er blitt sentrum for. De tror de skal følge «Den Lille Havfrue» til en stor utstilling i den store byen New York. Aldri har den lille damen med fiskehalen vært gjenstand for så stor oppmerksomhet. Ikke fordi hun er toppløs, men fordi hun bærer på alle de topp hemmelighetene som er verdt å vite, om USA`s nyeste våpen utvikling. Verdens skjebne ligger i Walter og Carlos hender. Når går neste fly til Mars?

Viva Villaveien.

Komedie – 10 år – 1 t 42 min – VHS/1989 – DVD/2004.
Med: Brasse Brånnstrøm, Minken Fossheim, Elsa Lystad, Geir Børresen, Vibeke Falk, Sverre Hansen, Anne Marie Jacobsen m.fl.

VIVA VILLAVEIEN
Hei alle sammen!
Vi skulle bare kose oss i fred og ro på Bahia Feliz, jeg og fru Lindeblad. Men plutselig var alle de gale naboene fra Villaveien der, og det ble den sprøeste ferien noen kan tenke seg. Men moro er det. Har ikke tid til å skrive mer nå, jeg må løpe for livet.
Hilsen Vera

I denne komedien har ikke Jahn Teigen noen filmrolle. Det er heller sangene som Jahn Teigen står for. Jahn Teigen fremfører: Paradis og Bahia Feliz. Dette kom ut på singel i 1989.
A: Paradis – Musikk av Geir Børresen og Bent Åserud – Tekst av Ove Borødchstein.
B: Bahia Feliz – Tekst av Ove Borødchstein.
Denne singelen som kom ut i forbindelse med filmen har kommet i to eksemplarer.
Singel to har et trykk øverst i høyre hjørne «Med hilsen fra Star Tour».

Mat og mat.

18 min – VHS – 1990.
Regi: Erik Solbakken. Produksjon: Statens filmsentral.
Produksjonsland: Norge.

Med: Jahn Teigen, Anne Lene Ruud og Morten Strand.

Jahn Teigen og to ungdommer viser riktig ernæring i humoristiske sketsjer og fargerike diskusjoner. I denne videoen viser Jahn Teigen og ungdommene Anne Lene Ruud og Morten Strand at riktig ernæring er viktig. Gjennom humoristiske sketsjer og fargerike diskusjoner belyses Ernæringsrådets matvettregler i fire avsnitt:
Hvor mye, hva, når og hvordan bør vi spise? » Mat og mat » egner seg godt i kosthold undervisningen i grunnskolen, men også i andre sammenhenger hvor kosthold og helse er på menyen.
NB!! Med denne filmen så følger det med et hefte som tar for seg de enkelte delene i videoen samt at det også er en del bilder av Jahn.

Prima Vera – (a)live.

Komedie – 90 min – VHS og DVD – 2000.
Det er bare så sjukt. Så vanvittig håpløst. Og til å le på seg pungbrokk av.
For Beatels er det umulig…
For Monty Python er det umulig…
Men Prima Vera overlever alle…
Prima Vera – en av Norges størst humor suksesser gjennom tidene er tilbake med et show til glede for barn og voksne i nesten alle aldre. Hvis du et øyeblikk trodde at Teigen, Falsk og Mathisen var gått ut på dato, er det bare å løpe til nærmeste videospiller for å avkrefte den snikende mistanken. Nitti vanvittige minutter med uforbeholden galskap, uhemmet mimring og uforlignelig humor fremført av tre evigunge musikalske herrer i grønne strømpebukser, kurerer så vel giktfeber som inngrodd skepsis før du får sagt «svenske faen»! Den allerede smått historiske kassetten du holder i hånden, inneholder de absolutte høydepunktene fra trekløverets jubel forestilling på Sentrum Scene West i Oslo. Etter 17 år i Glemselens dal er Prima Vera atter igjen prima vare på øverste hylle.
God fornøyelse!

1. Spenning i lufta.
2. Det er en fin dag.
3. Velkommen, og takk for ølet.
4. Kåre Hitmaker.
5. Toalett mannen.
6. Så lykkelig i Sverige.
7. Jesus som stand up.
8. å fjerne brukne ribben.
9. Dikt til folk uten humoristisk sans.
10. Liste over mennesker å skygge unna.
11. Ooo lesbisk mor.
12. Hun vil aldri forstå meg.
13. Piker, vin & sang.
14. Nostalgiske truser.
15. Kaster opp.
16. Min første kjærlighet.
17. Så fint å være idiot.
18. Dialekter som påvirkes av klimaet.
19. Når Jumpa spiller tuba med rumpa ne`på Cuba.
20. Sauer på axxeie.
21. Det er Norge som er bra.
22. Sceneskrekk.
23. Bløtekake kunst.
24. Naboen.
25. De gærne har det godt.
26. Rest of the best.
60 min med bonusmateriell!!

Prima Dessert:
– Fra minnekonsert for Marius.
– Prøver.
– Pressekonferanser.
– På turne.
– Live på ridder hallen 1979.
– Prima Vera mimrer.
– Kontrakt.
– Fotoalbum.
– Forfilm fra showet.

Guggen.

Komedie – 7 år – 15 min – VHS – 2002.
Regi: Rasmus A. Sivertsen. Produsent: Ove Helborg. Produksjon :Qvisten
Animasjon. Manus: Georg Rødsten. Produksjonsland: Norge.

Amanda nominert, morsom og herlig animasjon i beste Disney-stil!!Guggen er en tøff rottegutt som mest av alt liker frisk luft. Det gjør ikke mora hans, hun synes at rottegutter skal holde seg nede i kloakken og gjøre ugagn. Faren til Guggen er kul, men lat. En dag får Guggen, faren og de surrete vennene hans i oppgave å finne Det Store Oste paradiset. Ikke minst betyr dette veldig mye for mora, som skal lage rottenes svar på julaften. å komme hjem uten ost er utenkelig. Guggen, faren og vennene hans legger ut på et eventyr som ingen – absolutt ingen har sett maken til!

Musikken til denne filmen er ved: Sondre Lerche og Palace of Pleasure.
Kjente skuespiller stemmer er: Jahn Teigen, Jo Øigarden, Espen Eckbo og Espen Skjønberg.

Smilet i øyet.

Dokumentar – 11 år – 81 min. – DVD – 2002.
Regi: Piotr Kuzinski. Produsert av: Bente Olav Kuzinski. Musikk av: Røyksopp, Xploding Plastix, Trancefixion, Helene Widmer m.fl. Assistent til produsenten / opptakslyd: Åshild Bernstein Van Nuys. Fotoklipp: Piotr Kuzinski. Lyddesign: Håkon Lammetun. Manusskript: Piotr Kuzinski og Bente Olav Kuzinski. Produsert med støtte fra Norsk Filmfond ved spillefilmkonsulent Harry Guttormsen.

Med: Tre unge jenter og en mor. Jahn Teigen m.fl.

PARTY – RUS – OPPTURER – NEDTURER – DANS – MUSIKK – DØD

En dokumentar om tre unge jenter og en mor. En film om party, rus, oppturer, nedturer og musikk. Smilet i øyet beskriver en grensesprengende kultur, og tar pulsen på rave- og housepartymiljøet i vår samtid.

Vi møter tre unge jenter og en mor som har mistet sin datter, og ser hvordan de fire skjebnene krysser hverandre gjennom et år med påå- og nedturer. Filmen berører universelle tema som det å miste en av sine nærmeste, vokse opp, leve med dårlig selvbilde, trangen til det selv destruktive i oss, og det å ta ansvar for egne liv. Med underholdende heftighet ir den stemme til unge menneskers kamp for verdighet og identitet. er smil i pilleform et resultat av mangelen på smilet i øyet blant mennesker?

Den tar for seg også der en av de unge jentene vil synge og spille inn sine egne sanger. Og det er her Jahn kommer inn i denne filmen. En drøm som denne jenta har og der Jahn lærer bort i sitt studio.

Popol Ace – Silently Loud i symfoni med Kringkastingsorkesteret (KORK).

Konsert – Mer en 4 timer’s DVD – 2004.
5.1 lydmix: Øystein Halvorsen. Teknikk: NRK Produksjon. Regi: Torstein Vegheim. Prosjektleder: Ida Simonsen. NRK Kulturavdelingen ide og opplegg: Bill Roger Gystad og Thor Andreassen (Popol Ace).

Popol Ace: Jahn Teigen, vokal. Arne Schulze, gitar. Pete Knutsen, gitar og piano. Terje Methi, bass. Thor Andreassen, trommer.
Dirigent for Kringkastings orkesteret er Frode Thingnæs og Orkester arrangementer, Pete Knutsen (Popol Ace).

I disse rocke historiske tider i Norge med NRK’s storsatsing hver søndag med rock i Norge så leverte Popol Ace en fantastisk konsert på Rockefeller i Oslo den 23.01.2003 med Kringkastings orkesteret. Og for de av dere som ikke fikk oppleve dette kan nå kjøpe denne DVD’en. Her inneholder det utrolig mye som er nevnt nedenfor. Popol Vuh fra den legendariske musikk festivalen Ragnarock fra 1974 kan jo nevnes samt Norges første musikk-video, «Queen of all Queens».

Denne DVD’en med Popol Ace er med to discer.
DVD 1 tar for seg:
Popol Ace med KORK fra Rockefeller (OSLO) 23 januar 2003.
1. Bury me dead.
2. Today another Day.
3. Hunchback.
4. Between you and me.
5. Leavin’ Chicago.
6. I can see Tears.
7. The Jester.
8. All we have is the past.
9. Dark Nights.
10. Sleepwalker.
11. For Eternity.
12. Queen of all Queens.

Bonusmateriale på DVD 1:
– Fra prøvene.
– Backstage før konserten.
– Intervjuer med Jahn, Pete, Terje og Thor.

DVD 2 tar for seg:
Arkivstoff fra NRK med Popol Vuh og Popol Ace.
– Popol Ace i studio 2 fra 1976.
– Popol Vuh. Ragnarock fra 1974.
– Popol Ace i Flimra fra 1976.
– Popol Vuh med sangen Leavin’ Chicago fra 1972.
– Teamfilms opptak fra innspillingen av «Music box» i Rosenborg Studio og «Queen of all Queens» på Leopard Club i Oslo. Regi: Knut Bohwim.
– Arkivstoff med kommentarer av Jahn Teigen og Thor Andreassen.

Og helt til slutt på denne DVD’en så er det et Hemmelig Bonusspor.

Donasjon

Føler du for å donere 1 krone eller mer, kan du gjøre dette ved å sende en Vipps til 92485022.
På forhånd takk!
Mvh
Øistein Wickle

error: Kopibeskyttet materiale !!