Bøker

Jahn Teigen er beskrevet i disse bøker.

UNDER ARBEID!!


En personlig beretning om Jahn Teigen.

Øyvind Brigg/Hans O.Forsang – 1978.
P.F. Steensballes forlag A.S. – ISBN 82-7004-1661 (Innb.) ISBN 82-7004-1688 (Heftet).


Til denne boken har Jahn skrevet forordet:
Flere måneder har gått siden Øyvind Brigg og Hans-Olav Forsang la frem ideen om å lage en bok om meg. Det skulle bli en beretning i ord og bilder om min karriere, den siste tids eksplosjon av sympati fra tusenvis aav nordmenn, og et forsøk på å trenge ned i mitt ego. Jeg ble smigret, svært glad og stolt. Det skulle komme på toppen av alt det andre som har gledet meg i dette hektiske året. De ville at alt skulle skapes i full forståelse og åpenhet, med gjennomlesing av manus, og presentasjon av billedseksjoner. Og det ble sannelig samarbeid. Mange timers båndopptak, med på turne, stadige spørsmål og prat om ting jeg aldri hadde snakket med pressefolk om. Ting som ble dratt fram, gammelt og nytt som jeg ikke hadde tenkt så nøye gjennom… Det var en fin følelse å bli tatt alvorlig med humor og innsats attåt. At gutta ville gå til bunns i sakene og presentere meg på en ærlig og seriøs måte. Så får man se og lese og tenke selv. For meg er det fint å vite at resultatet er blitt: Dette er meg.
Oslo, 27/10- 78.
Jahn Teigen.

Årets største begivenheter i bilder: 1978.

Faktum Forlag A.S. – ISBN 82-540-0015-8.

Denne boken tar for seg årets høydepunkter i 1978. Hvem husker ikke Melodi Grand Prix dette året. Den norske finalen 18 mars (bilde av Jahn her da han tar splitt hoppet. Deltagelsen dette året var enorm. hele 650 melodier. Fagjuryen hadde på forhånd valgt ut 8 melodier som skulle få en sjanse til å gå videre. Denne avgjørelsen lå i hendene på 9 dommere. Konkurransens eneste vinner ble Jahn Teigen som skulle videre til den internasjonale finalen i Paris. Melodien var «Mil etter Mil». Det senere så berømte splitt hoppet utførte han og som også ble hans varemerke. Dette på side 55. På side 69 i denne boken så er det et stort bilde av Jahn Teigen. (Bilde fra finalen i Paris). Her ble en (som alle vet) fiasko til suksess. Dette var 23 april dette året. Her fikk Jahn Teigen sitt gjennombrudd med en siste plass i finalen i Paris. Det ble 0 poeng. For Jahn Teigen som enterteiner og gjøgler ble likevel årets Melodi Grand Prix en stor suksess. Med ablegøyer og røde bukser satte han en ekstra fargeklatt på forestillingen. Vinneren dette året ble melodien «Ah-Bah-Nee-Bee» fra Israel med 157 poeng.

Bare håret er hæyt.
Herodes Falsk – 1983.
Tiden Norsk Forlag A.S. – ISBN 82-10-02458-2.

Hei!
Jeg vil for dem av dere som ikke allerede er klar over det, gjøre oppmerksom på at alle inntektene fra denne boken går til et veldedig formål. nemlig til Herodes Falsk.
Og det kan han trenge! Den gangen Herodes Falsk var liten gutt spurte læreren hans om hva han ville gjøre når han ble en stor gutt. «Ingen ting» svarte Herodes, og vi kan vel være enige i at han har klart det ganske så bra. Jeg vil også benytte anledningen til å dementere alle rykter om at Herodes Falsk skal oppløses. i følge Herodes Falsk’s kontrakt med Prima Vera er han nødt til å holde sammen sammen med seg selv i minst to år til. Dessuten er han altfor pysete til å holde ut de smertene som en oppløsning ville medføre.

Åge Fatte.

I denne boken som Herodes Falsk har skrevet så er Jahn også omtalt i form av tekst og bilder. På sidene: 32 (bilde av Herodes Falsk, Jahn Teigen og Tom Mathisen), 47 (bilde av Jahn Teigen og Herodes Falsk), 49,50 og 51. Historie bak stykket «Fisle Narrepanne i Tyrol». Bilde av coveret fra LP og MC, 53 (stort bilde av Jahn), Presseskriv: Sidene 64, 65 (bilde av Prima Vera og Joku Fahr), og 67 der det er et stort bilde av Jahn. Presseskriv 2: På sidene 70 og 71. Sidene 72 og 73 tar for seg: The best of «EBBA» Prima Vera (1980). Samt et bilde av Prima Vera på side 73. Sidene 85 til 94 tar for seg Pr-triks. Den omhandler Prima Vera’s LP Den 5te. Bilde av coveret på side 87 og på side 88. Cover nr 2 der de spaserer opp Karl Johan’s Gate i Oslo. Bilde av Prima Vera på side 117. Dette bilde er med i historien om » En guid til restaurantlivet i Drammen. Og helt til slutt i denne boken så er det bilde av Jahn og Herodes på selve omslaget (bak) der Jahn holder ett manus og sier: «Herodes, du har ikke tenkt å trykke dette her??!!.


Fra Tønsberg til Grand Prix.
Eva Christianne Borgengård – 1984.
Gyldendal Norsk Forlag A.S. – ISBN 82-05-15352-3.

Eva Christianne Borgengård var Jahn Teigens impresario da han i 1966 ble lansert som artist og sanger i gruppa «Enemies». Hun har kjent ham bedre enn de fleste, og fulgte hans karriere i alle år, senere som venn. Boken hun har skrevet om Jahn Teigens strevsomme vei mot toppen er varm, munter og rar – akkurat som han selv. En sjarmerende bok om en populær og stor artist.

Se og Hør Boken 1993: Året i bilder. Se og Hør Forlaget 1993- ISBN 82-06-02772-6.

Denne boken fra Se og Hør tar for seg årets høydepunkter. Her er Jahn nevnt i mars mnd. da det gjelder Melodi Grand Prix. Det var den gangen som Silje Vige (16) vant den Norske Melodi Grand Prix Finalen i mars 1993 med sangen «Alle mine tankar». Jahn var en av de første som gratulerte med seieren. Jahn var også med det året med sangen «Jackpot». Stort bilde av Jahn Teigen og Silje Vige. Senere dette året så er Jahn Teigen nevnt i august mnd. Det var den gangen som Jahn’s datter «stjal pappas» show når de begge var på Momarkedets scene å sang. Sara Skorgan Teigen (9) debuterte med pappa Jahn det året. Hun er også med på Jahn’s CD Rondo. Her er det bilde av Jahn og Sara på scenen samt bilde fra hennes bursdag det året.

 

Norge i Melodi Grand Prix.
Geir Johnsen – 1986.
Forlaget Atheneum A.S. – ISBN 82-7334-123-2.

Denne boken tar for seg Norge samt utlandet i Grand Prix sammenheng. Boken tar for seg årene fra 1960 til 1985. Her er det skrevet mye om Jahn fra da han var med for første gang i 1974 og frem til 1983. Fra 1974 med sangen «Hvor er du». 1975 med sangen «Kjærlighetens under». 1976 med sangen «Voodoo». 1978 med sangen «Mil etter Mil». Når det gjelder «Mil etter Mil» så er det også et fotografi av Jahn da han tar det berømte splitt hoppet i Paris i 1978. 1980 med sangen «Ja». 1982 med sangen «Adieu». Her er det ogå et bilde. Dette er et bilde av Jahn og Anita samt Rene Herail og Herodes Falsk. Videre er det fra 1983 da Jahn fremførte sangen «Do-Re-Mi». Pluss et bilde av «korpike» Wenche Myhre og Jahn etter den Norske seieren i 1983. Samt at det er et bilde av Jahn da han var vokalist i gruppen Popol Ace. Og et bilde av Jahn og Anita.


Teigens Toner – Fra Mil etter Mil til Det vakreste som fins.

Frost Music A.S., Oslo, Norway – 1988.
Distribusjon: Frost Forlag A.S. – ISBN 82-90560-40-0.

Dette noteheftet inneholder 13 sanger av Jahn som solo artist og 1 sang fra Prima Vera. Heftet kom ut i 1988. De som har laget dette noteheftet er Musikk – Huset A.S.
Sanger med noter er som følgende:
– Mil etter Mil.
– Adieu.
– Do re mi.
– Bli bra igjen.
– Det vakreste som fins.
– Et menneske.
– Friendly.
– Glasnost.
– Min første kjærlighet.
– Når jeg kommer dit (Prima Vera).
– Sala Palmer.
– Sensasjon.
– Slå ring.
– En dags pause.


Snakke sammen – En samtalebok for ungdom.

Teigen/Borøchstein- 1990.
Kom Forlag A.S. – ISBN 82-90823-08-8.

I «Snakke Sammen» vil du møte 18 ungdommer i alderen 12-16 år. Gjennom samtaler tilkjenngir de sine oppfatninger om alt fra vennskap, forelskelse og sex til trosspørsmål. Svarene de kommer med er friske og frodige, men bærer også i seg en naturlig varhet og nysgjerrig undring. Du vil også bli nærmere kjent med to voksne, psykiater Berthold Grunfeld og prest Karsten Isachsen. Deres betraktninger er ikke ment som noe fasitsvar på de mange spørsmål som reises. Tvert imot er det å håpe at de kan være en kilde til videre samtaler og diskusjoner. Temaene bygges også opp ved hjelp av noveller, dikt og sanger med noter. Til sammen gir boka et mangfoldig uttrykk for de tanker og følelser som rører seg i unge mennesker. «Snakke Sammen» er derfor en spennende og personlig ungdomsbok som også har mye å gi til alle som har med ungdom å gjøre.

Se og Hør Boken 1993: Året i bilder. Se og Hør Forlaget 1993- ISBN 82-06-02772-6.

Denne boken fra Se og Hør tar for seg årets høydepunkter. Her er Jahn nevnt i mars mnd. da det gjelder Melodi Grand Prix. Det var den gangen som Silje Vige (16) vant den Norske Melodi Grand Prix Finalen i mars 1993 med sangen «Alle mine tankar». Jahn var en av de første som gratulerte med seieren. Jahn var også med det året med sangen «Jackpot». Stort bilde av Jahn Teigen og Silje Vige. Senere dette året så er Jahn Teigen nevnt i august mnd. Det var den gangen som Jahn’s datter «stjal pappas» show når de begge var på Momarkedets scene å sang. Sara Skorgan Teigen (9) debuterte med pappa Jahn det året. Hun er også med på Jahn’s CD Rondo. Her er det bilde av Jahn og Sara på scenen samt bilde fra hennes bursdag det året.

 
Historien om Melodi Grand Prix.
Jostein Pedersen – 1996.
Bladkompaniet A.S. – ISBN 82-509-3467-9.

Denne boken er tilegnet Jahn Teigen og Nora Brockstedt.

Jostein Pedersen leder nedtellingen til Grand Prix i Oslo med ukentlige fjernsynsprogrammer på NRK. Allerede etter to programmer oppnådde han høyere seer-tall enn «Lille Lørdag», og interessen for den internasjonale finalen øker rask mot feber-temperaturer.
I denne boken har Jostein Pedersen samlet bakgrunnsmaterialet for TV-programmene. Her er selvfølgelig lister over alle internasjonale vinnere og vinnere av de norske finalene. Her er bilder av artister og oversikt over hvilke norske bidrag som har fått poeng fra Sverige – tillegg til en gjennomgang av hvert eneste Grand Prix siden starten i 1956.
Her finnes både de uforglemmelige og de artige episodene:
Hvem hadde de styggeste tennene i noen Grand Prix-finale?
Hvilken nork GP-tekst begynte en norsk kultur-debatt?
(Teksten på «Oj oj oj så glad jeg skal bli» gjengis i sin helhet…..).
Dette er en bok for de som liker Grand Prix, de som vil huske og grøsse – og de som hater hele Grand Prix-sirkuset lidenskapelig. For her finner man alt sammen.
I denne boken på side 57 så er Jahn avbildet med Anita Skorgan. Side 59 med Wneche Myhre. Samtidig som det er egen side med Jahn vdr. hvilke år han har vært med i Grand Prix (side 102).

Skiens Rocke Historie: 1957 – 1997.
Jørn R. Andersen og Dag Magne Andersen.
Genius Forlag – Skien – ISBN 82-91645-08-6.

Denne boken tar for seg hele Skien’s Rocke Historie fra 1957 og frem til 1997. Boken kom i salg i 1998. På side 31 så tar den for seg den tiden Jahn var med i Skien’s bandet Road. Historien om bandet starter på side 29 og totalt fire sider. Road med Jahn er omtalt under KONSERTER på 60-tallet (mai 1968). i 1974 så var Jahn å spilte med Skien’s bandet Nisser og Dverger på en konsert i Sande i Vestfold. Nisser og Dverger er omtalt på sidene 75 til 78. (årene 1968-69). Nisser og Dverger med Jahn er omtalt under KONSERTER på 70-tallet (høsten 1974).

Riller over fjord og fjell: Norsk rock på plate 1955 – 1977. – en diskografi.
Thor-Rune haugen.
Møklegaards Trykkeri A.S. – Fredrikstad – ISBN 82-997310-1-1. ISBN 978-82-9997310-1-1.

Denne boken kom ut høsten 2006.
Thor-Rune haugen (f.1956) er mannen bak Riller over fjord og fjell. Han er utdannet journalist, men lever av å være fotballkommentator på Canal +. Tidligere har han bl.a. gjort seg bemerket som Haugen i Bua (Casino, Tv Norge) og som programleder i radioprogrammer som Rockpeil (NRK). Haugen er ellers viden berømt som plate samler, har The Zodiacs, The Who og Fairport Comvention blant sine favorittband, og eier de aller fleste av de platene som er avbildet mellom denne bokas permer.
Riller over fjord og fjell er hans første bok.
For å fremlegge dette prosjektet i en setning:
Riller over fjord og fjell er en oversikt over hva som ble utgitt på plate av norsk rock- og rocke relaterte artister og band i årene 1955 til 1977. Men det stopper ikke der, her er også inkludert hva som måtte kommet i ettertid av uutgitte kutt etc. fra samme periode. Og som om det ikke er nok, er det også inkludert innspillinger gjort av norske rock-artister utgitt i utlandet. Med andre ord, dette er en diskografi, forsøkt laget så komplett som overhodet mulig.
Resultatet er blitt et verk som inkluderer elleve hundre illustrasjoner i fire fulle farger (og i et enkelt tilfelle fem). Store ord og høye tall, javel. men hvem kunne ant at norsk rock fra den perioden har vært å finne til salgs på plate i tretti forskjellige land? Hvem skulle trodd det? Fra teen beat til prog rock, fra Aunt Mary til Wizards, her er solide beviser på norsk rocks utbredelse både i Norge og i utladet.
I Riller over fjord og fjell:
På side 19 tar han for seg Arman Sumpe d.e.
På sidene 59 og 60 tar han for seg The Enemies.
På sidene 132, 133 og 134 tar ha for seg Popol Vuh / Popol Ace.
På side 207 tar han for seg Jahn Teigen.

Null Points.
Tim Moore – 2006.
Jonathan Cape – ISBN 0-224-07780-5. ISBN 978-0-224-07780-4.

Den blendende tomhet, den forsterkede stahet av nasjonale stereotyper. En resultattavle som har båret preg av skamløs og korrupt kjærlighet/hat -stemmegivning mellom naboland….. Til tross for dette har Melodi Grand Prix trukket oss mot sofaen gjennom lange tiår etter ABBA. Et eller annet sted, mellom power balladende Østerrikere, hånd-jivende Latviere og Malteserske elektro-folkers, lurer den største feilen av dem alle: vår utømmelige fascinasjon for de uheldige, som er forlatt til en ensom reise mot den forblåste tinde av Fjell Fiasko, uten ett eneste poeng knyttet til deres navn. Med skråblikk på underholdnings verdenens mest ragende ydmykelse, forsøker Tim More å spore opp de fjorten uheldige Grand Prixene, som har kommet og gått siden Jahn Teigen forlot Palais dès Congres scenen i 1978, der han tøyde sine bukseseler med etterfølgende splitt hopp. Tim More har reist Fra Lisboa til Liverpool, fra Svartehavet til Baltikum, hele kontinentet igjennom, for å høre deres spesielle historier, den tragiske, den meningsløse, og den oppløftende. En gjenfortelling av en reise gjennom en utrolig utvikling av selve Grand Prix. En hyllest til den popp kulturelle meningsløshet, som ikke minst har vært med på forhindre en tredje stjerne i EU-flagget i tre tiår,  og som også har satt fart i slutten på Vest-Europas siste diktatur.

Tim More er et sjeldent talent innen komikk. ”Uten tvil, den morsomste reiseskildreren i verden”. Han har funnet inspirasjon i Melodi Grand Prix med dens uheldige deltagere.
”Nul Points” er hans beste bok til dags dato.
Denne boken kom i to størelser.

OM Jahn Teigen. Morten Stensland – 2008.
Aschehoug & Co. (W. Nygaard), Oslo – ISBN 978-82-03-23412-5.
Om Jahn Teigen. Den Store Lille Mannen.

En bok OM Jahn Teigen! Dette er en bok fortalt av ham selv og de som har stått han aller nærmest: Ove Borøchstein, Odd «Oddemann» Gulbrandsen, Thor Andreassen, Tore Syvertsen, Herodes Falsk, Anita Skorgan, Sara Skorgan Teigen, Lage Fosheim, Dag Erik Pedersen, Trond Myhre, Trond Lie, Eivind Landsverk, Frida Thorsen og Øistein Wickle.

Jahn Teigen – Sangbok.
Pantagruel Forlag 2010. ISBN 978-82-7900-359-5.

Min første kjærlighet var musikken.

Denne kjærligheten har jeg lyst til å dele med dere. Min første sangbok, med gitarakkorder, noter, besifring og sangtekster.
Jeg har samlet et utvalg av mine mest kjente sanger, og enten du vil synge eller spille gitar, håper jeg at du vil ha glede av denne boken.
Min første gitar fikk jeg på tiårsdagen min. Jeg merket fort at sang og toner var spennende. I en tone fremkalles en stemning som igjen skaper bilder og ord. Noen ganger lokker melodien frem glede og varme, andre ganger en melakolsk eller en trist stemning. Ordene og melodien gjemmer alltid en liten fortelling eller et øyeblikk i tiden.
Her finnes låter som blant annet: Min første kjærlighet, Glasnost, Mil etter Mil, Do Re mi, Esilio Paradiso og mange mange flere.
Jahn.

Jahn Teigen – Min Første biografi.
E – Bok – Gyldendal Forlag.
Ida Hegazi Høyer – 2020.
ISBN/EAN: 9788205533769

Biografi for barn. Jahn Teigen er en minibiografi for aldersgruppen 3–6 år. Med delikate illustrasjoner og inspirerende hendelser fortelles historien om gutten som ble et av Norges største popikoner.Inspirerende lesning for både store og små!

Jahn Teigen – Fra Null til Gull – Jahn Teigen `78.
Pitch Forlag – 2020.
Innbundet – Bokmål.
ISBN/GTIN – 9788293551843
Øyvind Brigg og Kristian Mykleset.

«Fra null til gull – Jahn Teigen ’78» handler om året Jahn Teigen fikk sitt store gjennombrudd. Boka viser fram alle Jahn Teigens gode sider. Og kanskje litt for få av hans dårlige.
Fra null til gull:
Jahn Teigen fikk kanskje null poeng under Melodi Grand Prix-finalen i 1978, men han klarte å omgjøre den internasjonale floppen til en nasjonal suksesshistorie.Grøss og gru. I 1978 var Norge tilsynelatende dørgende kjedelig. Alt var streit, i hvert fall hvis man skal tro Øyvind Brigg og Kristian Myklesets «Fra null til gull – Jahn Teigen ’78». Det var dårlige tider økonomisk. Statsminister Odvar Nordli var traust og alvorlig. Spede forsøk på å røske i folkesjela ble møtt med moralsk forargelse. Da «The Rocky Horror Picture Show» ble satt opp av Oslo Nye Teater, ble tidligere biskop Per Lønning flere ganger observert mens han rasende rev ned teaterplakater på trikken.I denne treige tristessen skulle Teigen få sitt store gjennombrudd, som en fargesprakende spyttklyse på moralismens hule kinn.

1978

«Fra null til gull – Jahn Teigen ’78» handler om året Jahn Teigen fikk sitt store gjennombrudd. Boka viser fram alle Jahn Teigens gode sider. Og kanskje litt for få av hans dårlige.
Fra null til gull:
Jahn Teigen fikk kanskje null poeng under Melodi Grand Prix-finalen i 1978, men han klarte å omgjøre den internasjonale floppen til en nasjonal suksesshistorie.Grøss og gru. I 1978 var Norge tilsynelatende dørgende kjedelig. Alt var streit, i hvert fall hvis man skal tro Øyvind Brigg og Kristian Myklesets «Fra null til gull – Jahn Teigen ’78». Det var dårlige tider økonomisk. Statsminister Odvar Nordli var traust og alvorlig. Spede forsøk på å røske i folkesjela ble møtt med moralsk forargelse. Da «The Rocky Horror Picture Show» ble satt opp av Oslo Nye Teater, ble tidligere biskop Per Lønning flere ganger observert mens han rasende rev ned teaterplakater på trikken.I denne treige tristessen skulle Teigen få sitt store gjennombrudd, som en fargesprakende spyttklyse på moralismens hule kinn.

Hvordan han klarte det er mildt sagt underholdende lesning.

   

Donasjon

Føler du for å donere 1 krone eller mer, kan du gjøre dette ved å sende en Vipps til 92485022.
På forhånd takk!
Mvh
Øistein Wickle

error: Kopibeskyttet materiale !!